free html templates
MONTESPERTOLI SCHOOL

SCHOOL LANDSCAPE
NEW SCHOOL CENTER OF MONTESPERTOLI

The project proposal born from a deep analysis of the urban, landscape and social context that led to the drafting of a clear demand framework and the pursuit of well-defined design objectives.
The new structure is located in a peri-urban context, in an open valley that penetrates between the two ridge urbanizations of the capital with a rarefied building and not of a high architectural quality overall characterized by the presence of low buildings and craft sheds.
The intent that guided the design choices is twofold: to create a gradual transition between the rural landscape and the urban landscape at the same time, a didactically modern, sustainable and avant-garde symbol of an architecture that tends to dialogue between natural and artificial environment, becoming innovative element in the existing fabric.

location     MONTESPERTOLI  Italy
client          municipal administration
type            competition
status         idea
authors      Angelo Salamone, Brygida Lukasiewicz, Corrado Vella
date             2019

MONTESPERTOLI SCHOOL
MONTESPERTOLI SCHOOL
MONTESPERTOLI SCHOOL
MONTESPERTOLI SCHOOL
LEGNAGO SCHOOL
MONTESPERTOLI SCHOOL
MONTESPERTOLI SCHOOL
MONTESPERTOLI SCHOOL
MONTESPERTOLI SCHOOL
MONTESPERTOLI SCHOOL
MONTESPERTOLI SCHOOL
MONTESPERTOLI SCHOOL